Foto's

Over Avsallar

Inhoud

1. Directe omgeving
2. Avasallar
3. Alanya
4. Side
5. Manavgat
6. Antalya
7. Tips & Uitstapjes

Directe omgeving

Rubi Platinum ligt in een groene bosrijke omgeving waar u uitstekend kunt wandelen of fietsen. In de bossen rondom het hotel zijn ook talloze leuke picknickplaatsen. Het hotel ligt verder direct aan een zandstrand wat omzoomd wordt door bomen. In de directe omgeving van het hotel (200 meter) bevinden zich kleine bazaars met winkeltjes, restaurants en bars.

Avasallar

Het hotel bevindt zich in de vakantieregio van Avsallar. In deze regio bevinden zich veel grote hotelcomplexen. Avasallar zelf ligt op 15 minuten lopen vanaf het hotel en is een mooie badplaats met meerdere zandstranden. Ook zijn er stranden met fijn grind. De zee is hier rustig en vrij ondiep. Dit maakt Avsallar ook geschikt als een vakantiebestemming met kleine kinderen. Op de diverse stranden vindt u veel watersportmogelijkheden. Bij het strand is een dolfijnenpark. Het centrum biedt volop gelegenheid voor winkelen. De winkels zijn vooral gericht op toeristen. Tevens is er een bazaar dit tot zeer laat in de avond geopend is. Ook is er een ruim aanbod van bars, cafés, restaurants. U vindt er verder een apotheek, een supermarkt, een wisselkantoren en pinautomaten. Er zijn enkele uitgaansgelegenheden. In het centrum is op woensdag een grote markt. In het centrum is ook een moskee. Vlakbij de moskee is een speeltuin.

In de omgeving van Avsallar zijn ook interessante culturele bezienswaardigheden te vinden waaronder Syedra, Dit is een antieke stad met veel archeologische vindplaatsen en een Byzantijnse kerk met goed bewaarde muurschilderingen. Verder vindt u in Avsallar één van de best bewaarde Karavanserai’s van Turkije. Een karavanserai was een traditionele overnachtingsplek voor reizende handelaren. Deze karavanserai, genaamd Alaharan, ligt aan de rivier Alara en komt uit de 13e eeuw. In de omgeving van Avsallar worden veel bananen en citrusvruchten geteeld.

Alanya

Alanya ligt op 22 kilometer. Er is vanaf het hotel een uitstekende dolmus en taxiverbinding naar de stad. U bent zo’n 35 minuten onderweg en betaalt ongeveer 2 euro per rit. De laatste bus gaat om 24 uur terug. Alanya is ook tevens bereikbaar met een bootexcursie. Deze stad is ooit gesticht door piraten en herbergt nu zo’n 248.286 inwoners waarvan er 103.673 in het centrum wonen. Alanya is een zeer geliefde toeristenbestemming vanwege de prachtige natuur, de goudkleurige zandstranden, de culturele bezienswaardigheden, de indrukwekkende grotten, het gezellige centrum en de vele uitgaansmogelijkheden.

Het achterland van de stad bestaat uit het machtige Taurusgebergte met talloze beken, watervallen en bossen. Er worden diverse natuurexcursies vanuit de stad aangeboden waaronder jeepsafari’s en quadsafari’s.

De stad beschikt over kilometerslange stranden met uitstekende voorzieningen zoals ligbedden, parasols, kleedhokjes en douches. Langs de stranden bevinden zich in totaal zo’n 25 strandbarretjes. Het meest bekende strand is het Kleopatra-strand. Dit strand is 2,5 kilometer lang en wordt zeer druk bezocht. De bodem loopt steil af in zee. Er worden diverse vormen van watersport aangeboden waaronder duiken. Vanaf het strand heeft u een mooi uitzicht op de bergen. Aan de oostkant van dit strand vindt u restaurant Extravaganza waar u lekker en goedkoop kunt eten.

De grootste culturele bezienswaardigheid van de stad is de indrukwekkende Byzantijnse burcht die bovenop een rotspunt ligt. Deze burcht heeft een 6 kilometer lange muur met daarop 140 torentjes. Het is één van de best en mooist bewaarde burchten van Turkije. De wandelroute naar het kasteel biedt prachtige vergezichten. Langs deze steile weg naar boven liggen kleine cafeetjes en gezellige restaurantjes. In het paleis van de sultan kunt u de kerk/moskee bezoeken. Ook de kerkers zijn te bezichtigen. De Rode Toren is ook een veelbezochte bezienswaardigheid. Deze toren is 33 hoog en heeft 5 verdiepingen. Op de onderste verdieping is een expositieruimte. Verder beschikt de stad over een historisch museum met een groot archeologisch buitengedeelte en een grote tuin met bloemen en dieren.

Grote trekpleister van Alanya zijn verder de grotten van Damlatas. Hier kunt u indrukwekkende stalagmieten en stalactieten bewonderen van miljoenen jaren oud. In de grotten heerst vanwege de hoge luchtvochtigheid een heilzaam klimaat voor astmapatiënten.

In het sfeervolle centrum vindt u kleine straatjes met talloze winkeltjes met souvenirs en lederwaren alsmede veel kleine supermarktjes. Op vrijdag is er in het centrum een grote markt et onder meer zeer goedkoop fruit. Het aanbod van bars en restaurants is enorm. Ook op het gebied van uitgaan heeft deze stad veel te bieden. U is een ruime keuze aan bars en discotheken. Aan de haven bevindt zich een grote openluchtdiscotheek. Verder zijn Robin Hood en Club Havana zeer geliefd bij het uitgaanspubliek.

Vanuit de haven kunt u leuke boottochten maken. Met name kleine boten brengen u naar plekjes waar u kunt zwemmen, vissen of dolfijnen kunt spotten.

In Alanya bevindt zich ook het dichtstbijzijnde vliegveld Gazipaşa Airport (55 kilometer).

Side

Side ligt op 35 kilometer. Dit voormalige vissersdorp is één van de meest toeristische bestemmingen van de Turkse zuidkust. In het centrum vindt u talloze overblijfselen uit de oudheid. Met name de ruïnes van het aquaduct en het amfitheater zijn zeer de moeite waard. Het centrum bestaat verder uit kleine sfeervolle straatjes met restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Met name de Oxyd discotheek is zeer populair. Bijzonder zijn verder de traditionele winkeltjes met handgemaakte spullen. Ook beschikt de badplaats over 2 langgerekte zandstranden. Langs de stranden ligt een wandelpromenade.

Manavgat

Manavgat ligt net iets buiten Side. Deze oude stad wordt vooral bezocht om haar prachtige watervallen. Op de rivier worden diverse boottochten aangeboden. Tevens kunt u in de rivier zwemmen. Aan de oevers ligt een natuurparkje met picknickplaatsen. In de stad zelf is wekelijks een zeer grote markt.

Antalya

De grote stad Antalya ligt op 100 kilometer afstand. Deze stad telt ruim 677.000 inwoners. De stad beschikt over prachtige stranden. Met name het Konyaalti beach is bij velen favoriet. Dit strand ligt in het stadscentrum. Hier bevinden zich ook de meest luxe hotels en resorts. Een ander favoriet strand is Lara Beach, in het dorpje Lara vlakbij Antalya. Aan de stranden zijn veel watersportmogelijkheden. De haven van de stad is bijzonder sfeervol en wordt ingesloten door hoge stadsmuren en is alleen te voet bereikbaar via trappen nauwe straatjes. Verder biedt de stad een bruisend nachtleven, mooie boulevards en er zijn veel bazaars met typisch Turkse winkels. Ook is er een archeologisch museum.

Tips & Uitstapjes

  • Boottochten langs de kust met een bezoek aan één van de vele grotten. Vooral de liefdesgrot bij Incekum is een geliefd uitstapje.
  • Boottocht op de Dimcayi rivier vlak in de buut van Alanya. Langs de rivier liggen boomhutten met restaurantjes waar u aan kunt leggen. Ook zijn er raftingsmogelijkheden.
  • Golfresorts van Belek
  • Jeepsafari door de schilderachtige dorpjes in de bergen
  • Kalkterrassen van Pamukkale
  • Bezoek aan een origineel Turks badhuis, de Hamam
  • Boottochten langs de kust met een bezoek aan één van de vele grotten. Vooral de liefdesgrot bij Incekum is een geliefd uitstapje.
  • Boottocht op de Dimcayi rivier vlak in de buurt van Alanya. Langs de rivier liggen boomhutten met restaurantjes waar u aan kunt leggen. Ook raften door de stroomversnellingen is mogelijk.
  • Excursie naar Cappadocië met haar indrukwekkende maanlandschap. Reeks vulkaanuitbarstingen hebben hier hun karakteristieke sporen achtergelaten. In de rotsen vindt u ikonen, kerken en kloosters. Een bezoek aan de ondergrondse stad is ook zeer zeker aan te raden. Onderweg is een bezoekje aan de meest religieuze stad van Turkije, Konya, ook mogelijk.

Vergelijk Rubi Platinum bij 3 aanbieders Bekijk prijs